Landala IF

Referat: Göteborgs City FF - Landala IF

Då var det dags igen för match. Den här gången stod Göteborg City FF för motståndet och spelplatsen var den nu mer välkända för oss ”ökända” Heden 3. Efter ett antal matcher med sämre
spel och uteblivna resultat så gick diskussionerna vid träningen, mot att ändra spelsystem till ett 4-5-
1 eller 4-3- 3 upplägg. Sagt och gjort i denna matchen ställde vi upp med följande elva:

Anders
Lars – Aiden – Tom – Jacob
Patrik
Mert – Per – Matte – Max
Jack

Spelet börjar med att City får hålla en hel den boll och vi ligger rätt i positionerna men det hela
kändes ändå stabilt. Vi hade pratat om innan att inte släppa till något första kvarten (som vi gjort
flera matcher innan). Dock efter en helt okej inledning plus en känsla att vi börjar komma in i
matchen och får hålla lite boll, så händer det igen. Vi gör några felpassningar i rad och City sätter in
en press vilket orsakar lite problem i försvaret. Istället för att rensa så blir ytterligare ett felpass
oturligt nog ett läge för deras rutinerade anfallare att lägga in den bredvid en chanslös Anders och
underläget i ytterligare en match är ett faktum.

Efter baklängesmålet hänger vi med våra huvuden några minuter tills vi knyter näven och börjar
spela riktigt bra fotboll mot slutet av halvleken. 4-5- 1 uppställningen ger oss trygghet och bortsätt
från målet så gör vi en stabil och bra halvlek med ganska bra spel. Vi kommer fram till några hörnor
där det blir lite farligt och David får ett fint läge efter en härlig djupledsboll och löpning men 1-0 står
sig till halvlek.
I halvlek pratar vi om att hålla i bollen, öka bolltempot fortsätta spela och trycka upp yttrarna som
har fallit lite långt ned i vissa delar av matchen. Vi startar halvleken riktigt bra! Vi håller i bollen ökar
bolltempot och vi kommer fram med kombinationer samt fart. Sen kommer nästa smäll, vi hamnar
lite för långt ifrån i pressen på mittplan och deras duktige mittfältare slår en bra djupledsboll på
löpande anfallare mellan mittbackarna. Så mitt i vår starka öppning av andra halvlek står det 2-0.
Efter målet börjar vi långsamt bygga upp spelet igen och komma in i matchen. Viktor på bänken gör
några förändringar och vi går ned på en 3-5- 2 uppställning de sista 20 återstående minuterna av
matchen. Detta ger oss en helt annan press och vi tar över matchen totalt. Vi blir belönade av en fin
kombination fram på vänstersidan som via hårt jobbande Max, Matte och Jack kommer fram till el
capitano i fint läge utanför straffområdet och skottet sitter fint i målvaktens vänstra hörn 2-1. Detta
ger oss ännu mer energi och vi ligger på framåt. Som så ofta när ett lag pressar på så kommer City
igenom med en kontring och efter en tilltrasslad situation och en liggandes på rygg sprattlande Farre
så får City straff. Anders ser som vanligt farlig ut i mål och lyckas få straffläggaren att lägga bollen
över 3/3 missade straffar mot oss i år. De sista återstående minutrarna pressar vi på för en kvittering
men lyckas inte få fram mer än någon farlig hörna och frispark som deras målvakt tar hand om.
Slutsats: Ett steg i rätt riktning för oss spelmässigt, 4-5- 1 är nog en uppställning som passar vårt
spelarmaterial. Däremot måste vi börja ta poäng och sluta släppa in billiga mål i början av matcherna.
Vi tar med oss detta till matchen mot syrianska nästa vecka när vi äntligen får spela hemma igen.

Kom igen! Forza LIF!

*** Mittfältet med Patrik, Matte och Per/Niclas, hårt jobbande och är bra hela matchen.
** Lars, springer upp och ned på sin backsplats ger andra ytor och är ändå stabil hemåt